Top 5 attracties van LEGOland

  • Geplaatst op
  • Door Edward
  • Geplaatst in lego
Top 5 attracties van LEGOland

Krijg jij ook geen genoeg van het spelen met Lego en kan je stiekem wel eindeloos doorgaan? Of wil je zelf weleens in het wereldje van Lego stappen? Dat kan! Het Deense speelgoedmerk heeft namelijk niet alleen maar speelgoed, maar ook nog eens een aantal attractieparken! Vandaag bespreken wij de tofste attracties die je kunt vinden in de parken.

1. Vuurdraak

In het Duitse Legoland vind je een mega-spannende rollercoaster: De Vuurdraak. Alleen de stoerste ridders en dapperste prinsessen kunnen deze achtbaan aan, waarin je op de rug van een Draak door en om een Middeleeuws kasteel heen racet. Ontmoet bij de achtbaan ridders op witte paarden en prinsessen in prachtige baljurken en versla uiteindelijk de draak om het dorp en kasteel te redden van de ondergang.
 

2. Polar Explorer

In het Deense Billund (waar Lego ooit is ontstaan) vind je de Polar Explorer. Deze achtbaan raast met 65 kilometer per uur door een poollandschap, met ijsberen, pinguïns en zeehonden. Voel je als een echte pool-ontdekker in de kou! Deze attractie is gebaseerd op de Lego City collectie, waar je dus ook veel van terug ziet tijdens de rit.
 

3. Miniland

Één van de meest populaireLegoland Amsterdam attracties in Legoland is Miniland. Het interessante van deze attractie is dat je hem in elk park terug vindt, maar elke keer weer in een andere vorm. Miniland is, zoals de naam al zegt, een stad opgebouwd in het klein en bestaat volledig uit Lego-steentjes. Zo heeft Legoland Californië een op schaal gemaakte versie van Times Square in New York en in Legoland Duitsland vind je een miniatuur-versie van Nederland. Het opbouwen van Miniland is overigens geen klein karwei: er gaan miljoenen steentjes in één land. De grootste versie van miniland vind je overigens in Legoland Windsor, waar ze maar liefst 40 miljoen steentjes hebben gebruikt!

 
 

4. Pirate Falls schatzoeken

In het Engelse Windsor hebben piraten de macht overgenomen en ze zijn op zoek naar een grote schat! Ga aan boord van een echt piratenschip en ga met de zeerotten mee op zoek naar het goud. Je denkt misschien dat dit een gemakkelijk en ontspannend boottochtje wordt, maar niets is minder waar. Al snel worden de piraten onrustig en beland je in onrustige wateren. Weet jij het piratenschip te redden van een zeegraf en de schat te vinden?
 

5. Wraak van de Farao

Het Amerikaanse Legoland in Californië is onder invloed van een Farao. In dit thema van het park is het aan jou om de Farao te stoppen door hem neer te schieten, enorme kevers te verjagen en een schat terug te halen die Farao gestolen heeft.


Er is voor het hele gezin ongelofelijk veel te beleven in de attractieparken van Lego.
Lego legt veel nadruk op het plezier van het kind en dat vind je dan ook terug in de attractieparken. Daarnaast investeert Lego veel tijd in het ontwikkelen van nieuwe attracties, zodat het park nooit stil blijft staan.