Geen producten gevonden...

LEGO Friends assortiment op SinQel.com

SinQel heeft het volledige assortiment van LEGO Friends direct uit voorraad leverbaar. Maak je collectie compleet met alle gebouwen uit de Friends serie en gebruik alles bouwsets bij elkaar. Op deze manier creëer je je eigen wereld waarin jij en je vriendinnetjes heerlijk kunnen spelen.

Waarom meisjes LEGO?

De speelgoedmaker is natuurlijk alom bekend om het bekende bouwsteentje. De blokjes bieden kinderen naast veel plezier ook persoonlijke groei en ontwikkeling. Zo stimuleert LEGO speelgoed het bouwkundig inzicht, de creativiteit, motoriek en probleemoplossend denkvermogen. Er was alleen één reden waarom meisjes nog niet zo veel met de gewone LEGO steentjes speelden… het ontwerp sprak altijd jongens aan! In het verleden heeft LEGO reeds meerdere pogingen ondernomen  om een lijn te ontwikkelen die ook voor meisjes interessant is om mee te spelen en te bouwen. Verder dan een ander kleurtje en wat diertjes kwam men destijds niet. Tot nu, want LEGO Friends heeft girl power met LEGO DNA!

Constructiespeelgoed voor meisjes

LEGO heeft veel tijd gestoken in het uitvinden wat meisjes leuk vinden om mee te spelen. Uit dat onderzoek bleek dat jonge meisjes de standaard blokjes minder leuk vonden om mee te spelen en dat ze liever blokjes hadden met zachte kleuren en minder bouwwerk. Daarbij wilden de meiden het constructiewerk combineren met het spelen met poppen en samen met hun vriendinnen met het speelgoed spelen. Het onderzoeksteam ontdekte dat meisjes veel oog hebben voor schoonheid en harmonie: ‘alle figuren en decoraties op de juiste plaats’. Meisjes kunnen nu eindeloos zelf bouwen en spelen, veranderen en decoreren. In tegenstelling tot jongens, spelen meisjes veel liever een rollenspel. Ze gebruiken onderling veel interactie en hebben een goed oog voor details, zoals de afwerking van bloemen, gezichten, kapsels en de inrichting van een huis. De LEGO onderzoekers merkte op dat jongens zich vooral focussen op het zo goed mogelijk nabouwen van de LEGO instructies, terwijl meisjes vaker verschillende dingen tegelijk maken en verhaaltjes om het speelgoed ontwikkelen. Ze willen min of meer een speelfiguur waarmee ze zichzelf kunnen identificeren of het figuurtje zelf een identiteit kunnen geven.

Is het dan niet hetzelfde als Belville?

LEGO Friends is niet zomaar een vervanging van het oude LEGO Belville. Het is meer! Gebaseerd op het bekende en geliefde bouwsysteem heeft LEGO een meidenvriendelijke wereld van personages en uitdagingen gecreëerd. LEGO Friends spreekt jonge kinderen aan qua uiterlijke vormgeving, verhaallijn én bouwtechniek.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x