LEGO Friends

LEGO Friends is de nieuwe bouwwereld van LEGO voor meisjes van 5 tot 12 jaar. De vriendinnen Mia, Olivia, Stephanie, Emma en Andrea beleven avontuur en vriendschap in Heartlake City. Jij kunt met ze bouwen, decoreren en spelen! Ontdek het nieuwste LEGO speelgoed voor meisjes.
LEGO heeft veel tijd gestoken in het uitvinden wat meisjes leuk vinden om mee te spelen. Uit dat onderzoek bleek dat jonge meisjes de standaard blokjes minder leuk vonden om mee te spelen en dat ze liever blokjes hadden met zachte kleuren en minder bouwwerk. Daarbij wilden de meiden het constructiewerk combineren met het spelen met poppen en samen met hun vriendinnen met het speelgoed spelen. Het onderzoeksteam ontdekte dat meisjes veel oog hebben voor schoonheid en harmonie: ‘alle figuren en decoraties op de juiste plaats’. Meisjes kunnen nu eindeloos zelf bouwen en spelen, veranderen en decoreren. In tegenstelling tot jongens, spelen meisjes veel liever een rollenspel. Ze gebruiken onderling veel interactie en hebben een goed oog voor details, zoals de afwerking van bloemen, gezichten, kapsels en de inrichting van een huis.

Olivia

Olivia is de hoofdrolspeler van de collectie en interesseert zich in de wetenschap en natuur. Ze is een echter natuurliefhebber en zet zich hier dan ook actief voor in. Daarnaast houdt ze van hiken, fotograferen en tekenen. Wat haar typeert is haar intelligentie, maar af en toe is ze ook ongelofelijk onhandig, wat niet altijd goed samen gaat.

Olivia verschijnt voor het eerst in Heartlake City met haar tante Sophie. In het begin is Olivia verdrietig omdat ze nog geen vriendinnen heeft gemaakt. Het is tante Sophie die Olivia opdraagt om Mia op te zoeken bij de paardenstallen. Daar krijgt ze van Anna het paard Scarlett mee. Tijdens haar rit verliest Olivia de controle over Scarlett en moet ze achter het koppige paard aan rennen door Heartlake City. Daar botst ze bijna tegen Jacob, Emma, Stephan, Andrea en Mia op. Na dit spannende avontuur besluiten de dames samen wat te gaan drinken en uiteindelijk worden ze beste vriendinnen.

Stephanie

Met haar blonde haren en blauwe ogen is Stephanie knappe dame. Ze is erg sociaal en een geboren leider. Niet gek dus dat ze graag evenementen en feestjes organiseert. Daarnaast besteed ze haar vrije tijd aan het schrijven van verhalen en doet ze aan ballet.

In de serie zien we Stephanie vaak terug als één van de vijf vriendinnen uit Heartlake City. Naast haar sociale leven houdt Stephanie zich ook erg druk met haar huisdieren: Coco de hond en Daisy het konijn. Deze twee diertjes komen regelmatig terug in de LEGO sets van LEGO Friends. Later in de serie komt naar voren dat Stephanie stiekem best wel verliefd is op Matthew.

Emma

Emma is een echt modepopje. Haar voorliefde voor winkelen is dan ook niet heel vreemd. Zelf maakt ze juwelen en sieraden, maar ook het inrichten van huizen vindt ze helemaal geweldig om te doen. Laat je echter niet verrassen door haar vriendelijke uitstraling, want ze kan een aardig potje karate. Ondanks haar modieuze uiterlijk staat ze soms in de schaduw van de andere vier vriendinnen en heeft ze af en toe moeite om voor haar zelf op te komen.

Mia

Mia is de dierenliefhebber van de groep en is, door haar liefde voor dieren, vegetariër. Ze heeft haar eigen boerderij vol met beesten die ze traint, verzorgt en vertroetelt. Paardrijden, kamperen en goochelen zijn haar favorieten bezigheden in haar vrije tijd.

Naast haar sociale leven in Heartlake City werkt Mia regelematig in de dierenpraktijk, waar ze de dierenarts helpt. Als ze niet bezig is met het vertroetelen of beter maken van dieren speelt Mia de drums op haar slaapkamer. En alsof dát nog niet genoeg is, werkt ze ook regelmatig in de plaatselijke bakkerij, waar ze mee helpt met het bakken van taarten, broden en veel meer lekkers.

Andrea

Andrea is de muziekliefhebber van de vijf vriendinnen. Ze streeft haar droom om popsinger te worden na en schrijf zelf al haar eigen liedjes. Naast zingen is ze ook een getalenteerd pianist, danseres en houdt ze van theater. Ze werkt in het Café van Heartlake maar wil zo snel mogelijk doorbreken als zangeres.

Andrea werkt hard aan haar droom om popzangeres te worden, maar deze lijkt in duigen te vallen als ze toch gewoon door moet blijven werken in het plaatselijke restaurant. Hier wordt ze overigens bijna ontslagen als ze een hamburger boven op het hoofd van een klant laat vallen. Als Andrea niet bezig is met zingen, repeteren of werken zit ze graag in het zonnetje bij het zwembad. Daarnaast is ze vaak bezig met het schrijven van haar eigen liedjes: een echte alleskunner dus!

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x